Ministar Žigmanov čestitao konstituisanje novog saziva Saveta Aškalija

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i u svoje lično ime, uvaženi ministar, gospodin Tomislav Žigmanov, čestitao je predstavnicima Nacionalnog saveta aškalijske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Saveta, gospodinom Muhametom Behramijem, konstituisanje novog saziva i izbor organa rada Saveta Aškalija.

Ovim putem, gospodin Žigmanov je istakao, da će Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i u narednom periodu biti čvrst oslonac i partner svim naiconalnim savetima u ostvarivanju i implementaciji manjinskih prava i sloboda nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Takođe je istakao želju da se zajedničkim snagama i usaglašenim stavovima radi na kreiranju manjinskih politika koje će dodatno unaprediti ostvarivanje manjinskih prava nacionalnih manjina u našoj zemlji i pozvao predstavnike/ce Saveta Aškalija da svojim inicijativama i aktivnim učešćem u kreiranju i primeni manjinskih politika, rade na zaštiti prava i punoj integraciji aškalijske nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

Na kraju je svim pripadnicima i rukovodstvu Saveta Aškalija poželeo uspešnu 2023. godinu u kojoj ćemo svi zajedno negovati duh multikulturalizma, tolerancije i suživota svih naroda koji žive u Republici Srbiji.

Nacionalni Savet Aškalija, na čelu sa predsednikom Muhametom Behramijem, izražava zadovoljstvo i zahvalnost uvaženom ministru Žigmanovu na čestitkama koje je uputio, uz punu saglasnost da jedino zajedničkim snagama možemo raditi na ostvarivanju suživota i pune integracije svih nacionalnih zajednica u našoj zemlji.