Bajramska čestitka povodom Kurban bajrama

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Nacionalni savet Aškalija, na čelu sa predsednikom Muhametom Behramijem, upućuje najiskrenije čestitke svim pripadnicima Islama uz poruku:

“Pred nama je jedan od najvažnijih praznika pripadnika islamske veroispovesti – Kurban bajram. On donosi radost, mir i priliku da se okupe porodica i prijatelji, podsećajući nas na vrednosti zajedništva, solidarnosti i međusobnog razumevanja.

Kurban bajram nas podseća na važnost davanja i deljenja sa drugima. To je vreme kada pokazujemo saosećanje prema onima koji su u potrebi i kada naši postupci odražavaju pravu suštinu našeg verovanja. Žrtva koju prinosimo simbolizuje našu spremnost da se odreknemo materijalnog u korist duhovnog, da pomognemo drugima i učinimo svet boljim mestom.

Uz najlepše želje za zdravlje, sreću i blagostanje, Nacionalni savet Aškalija želi svim pripadnicima Islama Bajram šerif mubarek olsun. Neka vam ovi dani donesu mir, radost i prosperitet. Provedite ih u krugu svojih najmilijih, u duhu zajedništva i ljubavi.”

S poštovanjem,

Nacionalni savet Aškalija
Predsednik, Muhamet Behrami