Sastanak predsednika Saveta Aškalija sa Pokrajinskim sekretarom za kulturu

Dana 27. juna 2024. godine, predsednik Saveta Aškalija, Muhamet Behrami, sastao se sa Pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Aleksandrom Ćirić Bošković, i v.d. pomoćnikom sekretara, Miroslavom Ilićem. Sastanak je održan u kabinetu sekretara, a glavna tema bila je podrška razvoju kulture Aškalija kroz buduće konkurse koje će sekretarijat raspisivati. Ovi projekti su od velikog značaja za unapređenje kulturnog identiteta i položaja aškalijske zajednice u Srbiji.

Behrami je izrazio zadovoljstvo zbog spremnosti sekretarijata da podrži inicijative koje će doprineti očuvanju i promociji kulture Aškalija. Tokom sastanka, dogovoreno je da se uspostavi bliža saradnja između Saveta Aškalija i Pokrajinskog sekretarijata kako bi se što bolje iskoristile mogućnosti koje nude budući konkursi.

sekretar1 1

Sekretar Ćirić Bošković naglasila je važnost inkluzivnog pristupa u kulturi i podrške svim nacionalnim manjinama u Srbiji. Istakao je da će sekretarijat nastaviti da pruža pomoć i sredstva za projekte koji promovišu kulturnu raznolikost i integraciju manjinskih zajednica.

Ovaj sastanak predstavlja značajan korak ka jačanju kulturnih kapaciteta Aškalija i unapređenju njihovog položaja u društvu. Saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom otvara nove mogućnosti za realizaciju kulturnih projekata i inicijativa koje će doprineti očuvanju kulturnog identiteta Aškalija.