Savet Aškalija na sastanku “Obrazovanje nacionalnih manjina” Ministarstva prosvete

U okviru niza sastanaka koje Ministarstvo prosvete Republike Srbije organizuje tokom meseca decembra, a čiji je zajednički cilj  da se na što sveobuhvatniji način sagledaju razvojni prioriteti i aktivnosti u oblasti obrazovanja u narednom periodu, Savet Aškalija uzeo je učešće u okviru sesije pod nazivom “Obrazovanje naiconalnih manjina, uključujući usavršavanje nastavnika na jezicima nacionalnih manjina”.

Sastanku, koji  je održan 20. decembra 2022 godine u hotelu “Cepter”, prisustvovao je član Saveta Aškalija, Severdžan Alijević, a glavna tema sastanka je bilo konsultovanje i iznošenje stavova i planova za unapređenje obrazovanja manjinskih naiconalnih zajednica u budućem periodu.

Na osnovu ishoda ovih konsultacija, odnosno stavova koji su izneti, Ministarstvo prosvete će probati da definiše aktivnosti koje treba da budu uključene u strateške dokumente koji se odnose na naredni period, kao i potrebe za donatorskim sredstvima, uključujući budžetsku podršku o kojoj nas očekuju pregovori sa predstavnicima Evropske unije.