Predsedništvo Saveta Aškalija prisustvovalo obeležavanju 30 godina od zločina u Štrpcima

Danas, 27. februara 2023 godine, povodom obeležavanja 30 godina od stravičnog zločina koji se desio u Prijepolju, u mestu Štrpci, održana je Akademija i mimohod ćutnje

Događaju su prisustvovale brojne delegacije p iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje su saglasne da se ovakvi zločini više nikada ne smeju ponoviti, a žrtva nikada zaboraviti.

Predsedništvo Saveta Aškalija, na čelu sa predsednikom Saveta, gospodinom Muhametom Behramijem, uzelo je učešće na obeležavanju ovog događaja kako bi pokazali da svačiji životi vrede podjednako i da se ovakve stvari i zločini nikada više ne smeju nikome dešavati.

Ovoj manifestaciji su takođe, pored predstvanika Saveta Aškalija, prisustvovali i predstavnici rukovodstva BNV-a na čelu sa predsednicom prof. dr. Misalom Pramenković, zatim predsednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine R. Srbije Usame Zukorlić, narodni poslanici Enis Imamović i Selma Kučević, zatim ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov, ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, državni sekretar dr. Rejhan Kurtović, pokrajinski narodni poslanik Nenad Čanak, direktor Arhiva FBiH dr. Hajrudin Ćuprija, predsednici opština Sjenica i Petnjica Munib Mujagić i Samir Agović, kako i mnogi drugi.