Početak uspešne saradnje između Saveta Aškalija i Glasa Islama

Nacionalni savet Aškalija i časopis “Glas Islama” pokrenuli su značajnu saradnju koja postavlja temelje za bolju vidljivost aškalijskog pitanja i šire razumevanje aškalijske kulture, istorije i borbe za unapređenja prava i položaja Aškalija..

Prvi rezultat ove saradnje je i članak “Aškalije – na pragu identiteta” koji je objavljen u najnovijem izdanju “Glasa Islama”. Članak nudi osvrt na rad Nacionalnog saveta Aškalija, borbu za kulturu, identitet i bolji položaj Aškalija, pružajući čitateljima sveobuhvatan pregled izazova s kojima se naša zajednica suočava, ali i prikaz jake volje da se te prepreke i izazovi prevaziđu.

Članak je prihvaćen sa entuzijazmom i podrškom, kako od strane Aškalija, tako i od šire javnosti. On predstavlja veliki iskorak u pravcu podizanja svesti i razumevanja složenosti aškalijskog pitanja, omogućavajući njegovo integrisanje u širi društveni diskurs.

Predsedništvo Nacionalnog saveta Aškalija izrazilo je duboku zahvalnost rukovodstvu i uredništvu “Glasa Islama” na pruženoj podršci i otvorenom prostoru za aškalijsko pitanje. Savet Aškalija je itetkako svestan značaja prisustva aškalijskog pitanja u ovom prestižnom glasilu , a očekivanja od dalje saradnje su velika.

“Saradnja sa ‘Glasom Islama’ nije samo prilika za nas da proširimo svest o aškalijskom pitanju,” izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Aškalija. “To je takođe prilika da pokažemo kako Aškalije, uprkos teškoćama, čvrsto stoje na putu ka afirmaciji svog identiteta i prava.”

Očekujemo da će ova saradnja biti motivator i pokretač za dalje inicijative koje će promovisati prava, istoriju i kulturu Aškalija.