Predstavnici Saveta Aškalija učestvovali na obeležavanju “Dana Goranaca” i primili priznanje za doprinos radu Nacionalnog saveta Goranaca

U duhu zajedništva i međusobne podrške, predstavnici Saveta Aškalija prisustvovali su svečanom obeležavanju 11. novembra, Dana Goranaca. Ovaj značajan događaj bio je i prilika da se proslavi godina dana rada i postojanja Nacionalnog saveta Goranaca, koji je u proteklom periodu ostvario zapažene rezultate u promociji prava i kulture Goranaca.

Svečanost je bila obogaćena kulturnim i umetničkim programom koji je reflektovao bogatstvo i raznolikost goranske kulture, a ujedno je poslužila kao platforma za jačanje veza između različitih nacionalnih zajednica u Srbiji. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa dostignućima Nacionalnog saveta Goranaca, kao i sa izazovima sa kojima se ova zajednica suočava.

Poseban trenutak svečanosti bio je kada je predsedniku Saveta Aškalija, Muhametu Behramiju, uručena nagrada za nesebičan doprinos i podršku radu Saveta Goranaca. Ovo priznanje simbolizuje snažnu saradnju i međusobno poštovanje koje postoji između dve zajednice, kao i zajedničku posvećenost promociji prava i interesa nacionalnih manjina.

“Veoma smo počastvovani ovim priznanjem. To je dokaz da naša nastojanja da podržimo druge nacionalne zajednice imaju stvaran i pozitivan uticaj,” izjavio je predsednik Saveta Aškalija. “Ova nagrada nas dodatno motiviše da nastavimo sa našim radom i da gradimo mostove saradnje i razumevanja među različitim zajednicama.”

Obeležavanje Dana Goranaca i godišnjice rada Nacionalnog saveta Goranaca bilo je i prilika da se podvuče važnost očuvanja kulturnog identiteta, kao i potreba za stalnom podrškom i saradnjom između različitih nacionalnih manjina u Srbiji.

Savet Aškalija nastavlja da se zalaže za prava i dobrobit svoje zajednice, dok istovremeno podržava i druge nacionalne manjine, potvrđujući svoju posvećenost izgradnji inkluzivnog društva u kojem se ceni i poštuje raznolikost.