Predsednik Nacionalnog saveta Aškalija čestitao ministru Zukorliću

Povodom današnje dodele resora i imenovanja gospodina Usamea Zukorlića na funkciju ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost u Vladi Republike Srbije, predsednik Nacionalnog saveta aškalijske nacionalne manjine čestitao je ministru Zukorliću i istakao sledeće:

“Poštovani gospodine Zukorliću,

U ime Nacionalnog saveta aškalijske nacionalne manjine i u svoje lično ime, želim Vam uputiti iskrene čestitke povodom Vašeg imenovanja na funkciju ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost u Vladi Republike Srbije.

Vaša nova uloga od suštinske je važnosti za jačanje pomirenja i regionalne saradnje, što su ključni elementi za stabilnost i prosperitet našeg društva. Sigurni smo da ćete svojim radom i posvećenošću unaprediti odnose među različitim zajednicama, kao i podržati razvoj i integraciju svih nacionalnih manjina u našoj zemlji.

Posebno nam je značajna Vaša posvećenost principima koje je negovao Vaš rahmetli otac, akademik muftija Muamer Zukorlić, a koji su uvek bili usmereni ka unapređenju međuljudskih odnosa i regionalne stabilnosti.

Želim Vam puno uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, uz nadu da će Vaš rad doprineti miru, saradnji i boljoj budućnosti za sve građane Republike Srbije.

Srdačno,

Nacionalni savet aškalijske nacionalne manjine
Predsednik, Muhamet Behrami