Čestitka dr. Mevlud ef. Dudiću, povodom reizbora za Predsednika mešihata IZ u Srbiji.

Predsednik Nacionalnog saveta Aškalija, Muhamet Behrami, uputio je čestitku dr. Mevlud ef. Dudiću, povodom njegovog reizbora na mesto Predsednika mešihata IZ u Srbiji.

U nastavku je tekst čestitke:

“Uvaženi muftija, Mevlud ef. Dudiću,

Sa velikim zadovoljstvom i iskrenim poštovanjem, u ime Nacionalnog saveta aškalijske nacionalne manjine i u svoje lično ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom Vašeg ponovnog izbora za predsednika Mešihata islamske zajednice u Srbiji.

Vaša posvećenost, mudrost i neumorno zalaganje za unapređenje i očuvanje islamskih vrednosti u našoj zemlji su neosporni, a Vaša uloga u jačanju međuetničkog dijaloga i harmonije među različitim zajednicama je od neprocenjivog značaja.

Želim da posebno izrazim zahvalnost za podršku koju Islamska zajednica u Srbiji, pod Vašim vođstvom, nesebično pruža aškalijskoj zajednici i aškalijskom narodu. Vaša pomoć i razumevanje su od ključnog značaja za napredak i dobrobit naše zajednice, te jačanje veza među našim narodima.

Uveren sam da će Vaše vođstvo i dalje biti inspiracija i vodilja ka izgradnji još snažnije i ujedinjene zajednice, u duhu međusobnog poštovanja i razumevanja.

Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu.

S poštovanjem, mahsuz selam

Muhamet Behrami Predsednik Nacionalnog saveta aškalijske nacionalne manjine”