Poseta predstavnika Nacionalnog Saveta Aškalija gradskoj opštini Zemun

U nedavnoj poseti gradskoj opštini Zemun, delegacija Nacionalnog saveta Aškalija, predvođena predsednikom Muhametom Behramijem, imala je priliku da razgovara o ključnim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava aškalijska zajednica u Beogradu. Sastanak je bio fokusiran na razmenu mišljenja i pronalaženje održivih rešenja za probleme koji utiču na kvalitet života pripadnika ove zajednice.

Predsednik opštine Zemun, gospodin Gavrilo Kovačević, toplo je dočekao predstavnike Nacionalnog saveta Aškalija, ističući važnost dijaloga i saradnje u cilju poboljšanja uslova života svih građana opštine, uključujući i aškalijsku zajednicu. Razgovori su bili produktivni, sa posebnim naglaskom na aktuelne probleme koji pogađaju zajednicu, kao što su infrastrukturni izazovi, pristup obrazovanju i zdravstvenim uslugama.

Jedan od ključnih zaključaka sastanka bio je zajednički dogovor o potrebi za poboljšanjem putne i kanalizacione infrastrukture u delovima grada gde živi aškalijska zajednica. Gospodin Kovačević je naglasio opredeljenost opštine Zemun da u budućnosti uloži dodatne napore u rešavanje ovih pitanja, kako bi se osiguralo da svi građani imaju pristup osnovnim uslugama i boljim uslovima za život.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka izgradnji mostova razumevanja i saradnje između lokalnih vlasti i aškalijske zajednice. Kroz kontinuirani dijalog i zajednički rad na rešavanju problema, postoji nadanje da će se postići značajni napreci u poboljšanju života aškalijske zajednice u Beogradu, čime se doprinosi stvaranju inkluzivnijeg i pravednijeg društva za sve njegove članove.