Čestitka povodom nastupajućeg meseca Ramazana

U ime Nacionalnog saveta Aškalija i u svoje lično ime, predsednik Saveta, Muhamet Behrami upućuje najsrdačnije čestitke svim pripadnicima islamske veroispovesti, svim muslimanima, povodom nastupajućeg meseca Ramazana.

Ramazan je vreme koje nas podseća na važnost tolerancije, suživota, međusobne saosećajnosti, deljenja i duhovnog napretka. Ovaj sveti mesec predstavlja simbol jedinstva, jednakosti i promovisanja dobra među ljudima, te je iz tog razloga od izuzetnog značaja jer promoviše vrednosti koje su temelj svakog humanog društva.

Neka ovaj Ramazan bude prilika da u krugu svojih porodica i zajednice provedete vreme u miru, zdravlju i sreći, obnavljajući svoju veru i jačajući veze sa svojim bližnjima. Neka nas mesec Ramazan podstakne na razmišljanje o važnosti međusobnog razumevanja, poštovanja i podrške, kako bismo zajedno gradili bolje i pravednije društvo za sve.

U duhu ovih vrednosti, želimo da ovaj Ramazan bude ispunjen blagostanjem, mirom i duhovnim zadovoljstvom za sve vas i vaše porodice.

S poštovanjem,

Muhamet Behrami

Predsednik Nacionalnog saveta Aškalija