Predsednik Saveta Aškalija čestitao “Dan zastave Aškalija”

U okviru obeležavanja 15. februara “Dana zastave Aškalija”, predsednik Saveta Aškalija uputio je video čestitku posvećenu promociji i očuvanju kulturnog identiteta aškalijske zajednice.

U centralnom delu svoje poruke, predsednik Saveta, obraćajući se sa dubokim poštovanjem i iskrenim emocijama, izjavio je:

“Svim našim pripadnicima aškalijske zajednice želim da ovaj praznik provedu u radosti, sreći i blagoslovu, da dalje, kao i do sada, radimo na očuvanju našeg identiteta i suživotu sa drugim zajednicama u Srbiji. Želim da kao narod negujemo svoju kulturu, tradiciju, običaje i jezik i da svoja prava ostvarujemo kroz legitimne predstavničke institucije. Potrudićemo se da kroz niz projekata i aktivnosti različitog tipa utičemo na poboljšanje položaja našeg naroda, unapredimo ekonomsku situaciju i sprečimo svaki vid diskriminacije.”

Ovom prilikom, Savet Aškalija poziva sve članove zajednice da se ujedine u proslavi ovog značajnog dana, kao simbola ponosa i pripadnosti, te da zajedničkim snagama doprinesu daljem razvoju i prosperitetu aškalijskog naroda u Srbiji.